Πρόωρο τοκετό έχουμε όταν μια γυναίκα γεννήσει πριν τις 37 εβδομάδες κύησης. Ο στόχος κάθε γυναικολόγου είναι να φτάσει η εγκυμοσύνη όσο πιο κοντά γίνεται στις 40 εβδομάδες όπου και ολοκληρώνεται τελείως η ανάπτυξη του εμβρύου.

Η χρήση τοκολυτικών φαρμάκων πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και κυρίως μέχρι την κρίσιμη ηλικία κύησης των 34 εβδομάδων όπου ένα έμβρυο θεωρείται ότι έχει μεγάλα ποσοστά επιβίωσης. Κανένα φάρμακο δεν είναι αθώο και όσο λιγότερα φάρμακα χρησιμοποιούμε κατά την κύηση τόσο καλύτερα είναι.

Η χρήση ουσιαστικά των τοκολυτικών φαρμάκων πρέπει να γίνεται το ΠΟΛΥ για 2-7 μέρες  όχι, όπως λανθασμένα θεωρείται, για να μεγαλώσει το παιδί, αλλά για να δώσουμε χρόνο στην κορτιζόνη που πρέπει να χορηγηθεί τότε έτσι ώστε να προετοιμάσουμε τα πνευμονάκια του εμβρύου  για την πρώτη του αναπνοή αλλά και την γενικότερη ωρίμανση των πνευμόνων του.

Σε 23 παγκόσμιες μελέτες με 2036 γυναίκες που έχουν πάρει μέρος, έχει βρεθεί ότι το θειικό μαγνήσιο ΔΕΝ μειώνει τον κίνδυνο ενός πρόωρου τοκετού και έτσι ΔΕΝ θα πρέπει να χορηγείται για αυτό τον σκοπό.

Επίσης, η χορήγηση πολλών τοκολυτικών φαρμάκων ταυτόχρονα θα πρέπει να αποφεύγεται γιατί μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τόσο στην εγκυμονούσα όσο και στο έμβρυο, βάση πάντα μελετών και κατευθυντήριων οδηγιών που ισχύουν από το  Φεβρουάριο του 2011.

Οι μελέτες που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο βοηθάνε στο να καταλήγουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς άσκοπη χρήση φαρμάκων που ουσιαστικά δεν βοηθούν μόνο και μόνο επειδή δίνονταν επί σειρά ετών.

Η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για μια καλή εγκυμοσύνη. Το μαγνήσιο που χρειάζεται η εγκυμονούσα μπορεί εύκολα να το βρει από τροφές όπως τα φασόλια, το λάχανο, τα παντζάρια, τα πορτοκάλι, το κοτόπουλο, το βοδινό  και τα αυγά.

Εικοινωνία Εικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ